Povratak cara


Ruska Federacija nastala je 26. 12. 1991. na ruševinama SSSR-a. Iako je primarni cilj ovoga teksta da zaviri u budućnost najveće i po prirodnim resursima nabogatije države na svijetu koja je kao zasebna, na pravoslavlju utemeljena civilizacija predvodnik otpora anglosaksonskoj hegemoniji, na početku cu se ipak prvo okrenuti proslosti da bih prikazao kako tradicionalna astrološka simbolika savršeno odslikava karаkter i zivotni vijek drzave koju je Ruska Federacija pravno naslijedilа.
U skladu sa pravilima tradicionalne mundane astrologije, kao horoskop rodjenja države uzima se momenat ulaska SU u znak Ovna (proljetna ravnodnevnica) sto predstavlja astrolosku novu godinu tj. početak novog ciklusa.

Rusija 1917

Nakon boljševicke revolucije i ubistva carske porodice Romanov uslijedio je građanski rat (u trajanju od otprilike četiri godine pri čemu se najveci dio borbi završio u prvoj polovini 1920. dok je određeni otpor u nekim oblastima još pružan do 1922.) koji je odnio oko 20 miliona života i donio uspostavu ateističke komunističke vlasti. U horoskopu ingresa 1917. na ASC u zemljanom Biku je JU, prirodni signifikator religije i vladar IX mundanog polja te karte koje pada u VIII znak (“smrt Boga”); JU kao vladar VIII znaka smrti u koji pada mundano IX polje akcentuira simboliku masovnih stradanja koja prethode ustoličenju nove religije. Buduci da je peregrin i okcidentalan, daje jasnu sliku ateizma/čistog materijalizma kao službene religije tj. ideologije. JU i VE su u uzajamnoj recepciji, a MO kao egzaltirani vladar ASC i prirodni signifikator naroda mu aplicira uz snažnu uzajamnu recepciju sto označava opšte “prihvatanje” novog ustrojstva nakon skoro pet godina građanskog rata (perfekcija MO/JU sekstila za nesto manje od 4.5 stepeni a rat traje otprilike bas toliko!) u kojem na žalost, uz svesrdnu pomoć Zapada, pobjeđuju komunisti.

Kao kraj SSSR-a uzima se 26.12.’91. što je bio četvrtak. Po Abu Ma’sharu, kraj nečije vladavine (kraj neke države) biće onoga dana kojim vlada MO dispozitor, a indikacija za ovo je narocito snazna ukoliko MO istog aspektira – ne samo da MO aspektira JU, vec postoji i vec pomenuta aplikacija uz uzajamnu recepciju i unutar termina istog planeta, što predstavlja najčvrscu moguću povezanost. MO je pri tome i vladar IC, indikator ishoda/završetka. Četvrtkom inace vlada JU, teško da je moglo preciznije. Nova država je trajala 74 godine, što se skoro perfektno poklapa sa zbirom ascenzije znaka Raka (38.9 godina za geografsku širinu na kojoj se nalazi Moskva) i većim godinama ugaonog SA (57) ali umanjenim za dvije petine (22.8) zbog retrogradnosti i okcidentalne pozicije. Dakle, 38.9+34.2=73.1

Rusija 1841

1917. profekcioni stepen konjunkcije iz karte smjene tripliciteta hronokratora (epoha 1841 – 2020 zemljani trigon) stigao je u Bika; njeno prisustvo u znaku ASC osnivanja nove države novonastaloj tvorevini daje pečat enormnog znacaja na svjetskoj sceni što se i jasno manifestovalo za vrijeme njenog postojanja. Profekciona konjunkcija hronokratora u I polju, koja sa sobom nosi i dvanaestinu MA, svjedoci o kolosalnim zrtvama i stradanjima naroda Rusije u borbi protiv IV Rajha – od ukupno 130 uništenih divizija Vermahta, 104 su pregažene na Istocnom frontu a ukupan broj žrtava SSSR-a dostigao je 27 miliona.
Naravno da ne pomaže ni činjenica da je MA u Škorpionu iz karte epohe u opoziciji sa ASC u Biku. Medjutim, najfrapantnije povezivanje sa horoskopom epohe se satoji u egzaktnoj konjunkciji sa MO u Pi na kraljevskoj nekretnici Fomalhaut. Zašto je ovo bitno? Zato što perfektno odslikava otjelotvorenje nove sekularne religije tj. ideologije komunizma u Rusiji čiji je dolazak upravo naznačen samom konjunkcijom u III mundanom polju kojoj MO, vladar IX, predaje dispoziciju! Oba ova polja nose signifkaciju religije, njenog ustrojstva i nacina na koji se manifestuje u svakodnevnom zivotu. MO ingresa 1917, signifikator naroda, je “pokupio” taj uticaji i manifestovao ga – na zalost nova religija nije mogla da se ustolici bez masovnih zrtava i krvoprolica buduci da je ova kraljevska nekretnica na mundanom nivou izuzetno maleficna jer simbolizuje grob i zrtvovanje.

1991. profekcioni stepen konjunkcije hronokratora stigao je u Raka, sto je IV polje – kraj/zavrsetak. SA je na jos jedan upadljiv nacin povezan sa krajem super – sile (ali i rodjenjem nove drzave!) a to prikazuje karta ingresa velikog malefika u Jarca 1988. Inace, karte ingresa SA u kardinalne znake su još jedna bitna alatka iz bogatog asortimana tehnika mundane astrologije koje moderna parodija ove vještine naravno ne poznaje.

Rusija SA ingres u Jarca
Teorija kaze da kad se MA nadje na nekom od uglova te karte a JU je u averziji sa SA (ili je slucajno/esencijalno slab) desavaju se [nasilne] bitne promjene u strukturi, poretku i vlasti, ratovi i krvoprolica. MA jest na uglu ASC u Strijelcu ali JU iz Ovna sa ugla IV aspektira oba malefika tako da se država nije raspala opštim ratom, mada je bilo sukoba manjeg obima u Pridnjestrovlju a u tome sedmogodišnjem periodu zapoceo je i Prvi čečenski rat koji je kulminirao debaklom ruske vojske u Groznom Augusta 1996. U Aprilu 1996. godine pri ingresu SA u Ovna (period koji je obuhvatio Drugi čečenski rat) MA je bio…vidi se gdje, uostalom – čisto da se jos jednom prikaže elokventnost ove tehnike.

Rusija SA ingres u Ovna

Uzgred, u ovom sedmogodisnjem periodu desio se jos jedna velika promjena (MA kao prirodni signifikator rušenja poretka) tj. uspon Vladimira Putina na vlast, sto je predstavljalo nesumnjivo radikalan zaokret u dotadašnjem haoticnom kursu države i početak uzdizanja/jačanja Rusije koje je u toku i vraća je na svjetsku pozornicu kao super-silu, što se vidi iz orijentalnog MA u X polju u kraljevskom domicilu u fazi helijačkog izlaska, u uzajamnoj recepciji sa egzaltiranim svjetlom vremena (kralj) koje vlada kraljevskim Lavom na ASC a aplicira mu i MO (kraljica) iz kraljevskog Strijelca trigonom.

Ruska Federacija, nastala 1991. ima ASC u Ribama na mjestu MO epohe i MO prethodne drzave (može li se bolje simbolicno predstaviti kontinuitet?) i JU je opet veoma bitan planet buduci da je vladar ASC. Velik broj bliskih aspekata koje JU u Lavu kao vladar ASC (narod) i MC (vlast) horoskopa nove Rusije sklapa zaslužuje dodatni osvrt jer smatram da odlično opisuju kako dosadašnja, tako i buduća dešavanja na putu koji joj je odredilo Proviđenje.

rusija-1991

Retrogradni JU u solarnom, fiksnom Lavu svjedoči o povratku tradicionalnim vrijednostima, pravoslavnim korijenima a to je naravno akcentuirano i bliskom aplikacijom sa egzaltiranim SU (uzajamna recepcija) njegovim dispozitorom, unutar termina JU što podvlači važnost svih onih duhovnih vrijednosti koje su definisale rusku samobitnost i identitet do komunističkog prevrata 1917; isto simbolizuje i SU  u IX znaku od JU. Buduci da je SU i prirodni simbol vladara, nije teško zaključiti da će Rusija, kad za to dođe vrijeme, opet imati cara – tome u prilog svjedoče i kraljevski znaci Ovna i Lava te kraljevski Strijelac na MC-u. Teoretski, to bi moglo da se desi za 31 godinu (2022.) što je ekvivalentno zbiru najmanjih SU (19) i JU (12) godina a podržano je aktivacijom kombinacije srednjeg i malog firdara (SU period od 75 + JU period od 12 godina koji obuhvata razdoblje 2013 – 2025)

Click to access the-fardc481rc481t-in-mundane-astrology1.pdf

Ako se zna da su drevni astrolozi signifikacije SU dodijelili Romejskom carstvu a da se carska Rusija smatrala njegovim nasljednikom (grb!) i zaštitnikom Hrišćana na Bliskom Istoku, eto nam još jedne astrološke potvrde u prilog vjerovanju da ce Rusija u predstojećem globalnom ratu osloboditi Konstantinopolj i ponovo biti carevina (gle čuda, o tome govori i islamska eshatologija, ne samo sveti starci-monasi iz grčkih/ruskih pravoslavnih manastira https://www.youtube.com/watch?v=_ox64fJIviE&list=WL&index=34 https://www.youtube.com/watch…
Enormno jačanje uticaja i moći na globalnom nivou takođe je nazančeno ovim aspektom, jer egzaltirano SU kao veći luminar predaje svoju snagu/moć JU, koji na taj način stiče dostojanstvo egzaltacije/tripliciteta/termina. I kao da to nije dovoljno, svjetlo vremena MO u Ge u fazi rasta i iz lunarnog domena aspektira ga sekstilom snage trigona. Sa oba luminara (“kralj i kraljica nebesa”) u bliskim, harmoničnim asplikacionim aspektima, ovaj JU je iznimno akcentuiran i predodređen da preuzme centralnu ulogu.
JU se preko opozicije odvaja od SA u Vodoliji iz malefičnog XII polja gdje se raduje (neprijatelji države/naroda). Perfektna slika Rusije koja je na kolizionom kursu sa zapadom i aktivno, svjesno napusta njegove antihrišćanske vrijednosti (SA i Vodolija kao negacija solarnog, pobuna protiv svih segmenata Bogom danog ustrojstva i hijerarhije). Jasan prikaz nepomirljivosti civilizacija (fiksni znaci) medju kojima nema i ne može biti pravog razumjevanja i kompromisa. Kao izrazit signifikator autoriteta i duhovnog preporoda ističe se i pozicija kraljevske nekretnice Fomalhaut na ASC natala Rusije, koja, na žalost, donosi i velike žrtve/stradanja kao sto je bio slucaj i sa MO iz horoskopa 1917. Za nepomirljivu mržnju Zapada nema boljeg dokaza od rusofobno-nacističke izjave onog švedskog neurastenika, Karla Bilta, koji je samo dovoljno hrabar da verbalizuje ono što im je svima na duši http://www.dverisrpske.com/sr/prenosimo/5325-pravoslavlje-pretnja-za-zapad.html a o ponašanju za vrijeme rata koji su izazvali u sada već bivšoj Ukrajini suvišno je trošiti riječi. Biće da je taj SS-istoričar toliko gnjevan na Rusiju jer je ona eliminisala Švedsku iz reda evropskih sila pobjedom kod Poltave 1709. Pošto je malefični SA u Vodoliji u poslušnom znaku kratke ascenzije naspram JU u komandujućem  Lavu duge ascenzije koga podržavaju oba svjetla i benefična VE, nije teško zaključiti ko je dužeg daha i trijumfalan.

VE je u aplikacionom kvadratu sa JU, što univerzalni signifikator Islama (bila je vladar ASC u Vagi ingresa 571. pri smjeni konjunkcija hronokratora u vodeni triplicitet, vladar termina u Škorpionu gdje se konjunkcija odigrala i vladar Dawr-a, perioda od 360 godina) dovodi na kolizioni kurs sa Rusijom, za šta su ratovi u Čečeniji najbolji svjedok. Ipak, kvadrat je aspekt „nepotpunog“ neprijateljstva a budući da se radi i o znacima koji se „slažu u snazi“ tj.dužini dana (antiscija) napetost je značajno smanjena i mogućnost kompromisa/slaganja, čak savezništva, pojačana. Takođe je značajno i to što se u ovom odnosu znaci kratke ascenzije (od Jarca do Blizanaca) nazivaju „poslušnim“ a znaci duge ascenzije (od Raka do Strijelca) „komandujućim“ tako da je superiorni JU u Lavu gazda/stožer. U ovome kontekstu dovoljno je samo prisjetiti se uloge i uticaja koji Rusija ponovo ima na Bliskom Istoku (Sirija, Irak, Iran – savezništvo) a naročito povratka u Egipat iz koga je sada ispratila USA isto onako kako ga je ona napustila 1974. nakon katastrofalnog poraza koalicije arapskih država u Yom-Kippur ratu sa Izraelom 1973. Ipak, po prirodi stvari i samog napetog aspekta te superiorne pozicije VE u 10. znaku od JU, islam ostaje i opasnost po Rusiju, premda se od esencijalno kvalitetne VE mogu očekivati i mnoge povoljnosti/koristi.

MO su drevni autoriteti mundane astrologije (Abu Ma’shar, O velikim konjunkcijama) dodijelili Kini. I opet imamo planet u znaku kratke ascenzije (Blizanci) koji „sluša“ JU, a ovaj odnos se temelji na „slozi i poštovanju“. Dosta precizan opis sve čvršće saradnje ove dvije velike sile, zar ne? Ipak, pokazaće se da je Kina dvosjekli mač i pošto je MO u 4. znaku (teritorija) i njegov je dispozitor ME, koji takodje vlada i VII poljem (rat/otvoreni neprijatelji kao i partnerstva) i MA na vrhu IV (ME/MA uzajamna recepcija), Kina ima teritorijalne pretenzije prema Rusiji i u svoje vrijeme, ona će okupirati dobar dio tih prostranstava, jer će Rusija biti prisiljena voditi rat na više frontova; osim toga, MO aspektira JU iz znaka njegovog detrimenta što je u krajnjoj liniji nepovoljno po JU pa do pravog savezništva nikad neće doći. MA na vrhu IV polja (mundani kvadrat sa ASC-DESC osom i njegova dvanaestina u I polju!) u dvotjelesnom ME znaku jasno svjedoči u prilog komadanja/gubitka teritorije tj. ratova zbog iste kao što vjerno opisuje poprište dosadašnjih sukoba – Kavkaz, koji Ptolomej dodjeljuje Blizancima. Buduci da je MA u opoziciji sa MC-om, rat i smjena vlasti će biti tijesno povezani. Po velikom mundanom firdaru  (razdoblje od 78 godina koje pocinje sa Ovnom u trajanju od dvanaest godina a zavrsava se Ribama koje vladaju jednom godinom) Rusija je od 20.3. 2014. u desetogodišnjem periodu pod vladavinom Blizanaca što je aktiviralo MA u IV i ukazuje na opasnost ratova i nasilne promjene vlasti.   Vrh VII polja u Djevici identifikuje Grčku kao vjerovatan okidač III svjetskog rata dok njen dispozitor ME u Ar svjedoči o širenju sukoba na Evropu (potez V. Britanija – zapadna Ukrajina, Skandinavija – Češka/Slovačka/Mađarska). MA (koji je u uzajamnoj recepciji/aplikaciji sa ME) je po drevnim astrolozima signifkator Turaka pa se u ovoj simbolici ogleda paralela sa već pomenutim proročanstvima; drugim riječima, NATO pušta s lanca svog (poslije USA) vojno najubitačnijeg člana da napadne Grčku a onda u rat ulazi i Rusija. O tome sam vec opsirno pisao https://klasicnaastrologija.wordpress.com/2015/03/30/sad-postadoh-smrt-razoritelj-svijetova-armagedon-u-najavi-ii/ https://klasicnaastrologija.wordpress.com/2015/01/18/konstantinopolj/

Kremlj je navodno nedavno uputio zvaničan poziv članovima carske porodice Romanov u progonstvu da se vrate u Rusiju http://www.newsweek.rs/svet/51680-putin-nudi-naslednicima-carske-porodice-da-se-vrate-u-rusiju.html
http://www.intermagazin.rs/potomci-dinastije-romanovih-zele-da-se-vrate-u-domovinu/
Ništa se ne dešava slučajno, to je sigurno. Nakon 3. Svjetskog rata koji će se desiti do 2020. na presto Rusije će se vratiti car iz loze Romanovih – o tome govore i proročanstva ruskih svetitelja http://borbazaveru.info/content/view/501/28/

О Cor Scorpii

I'm a devoted, passionate student and practitioner of classical astrology
Овај унос је објављен под mundana astrologija и означен са , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s